SSL Certificaten

Tegenwoordig kan uw website niet meer zonder een beveiligde verbinding tussen de bezoeker en de website.
Dit wordt geregeld met behulp van een SSL certificaat, waardoor uw website een HTTPS adres krijgt en (minimaal) een ‘veilig’ aanduiding met een groen slotje in de adresbalk. Zo weet de bezoeker dat elke communicatie tussen hem/haar en de website versleuteld is en niet onderschept kan worden.

Zoekmachines zien ook het belang in van een beveiligde verbinding en zal ook beveiligde websites beter waarderen dan websites zonder een HTTPS adres.

In de basis zijn er drie verschillende gradaties van SSL certificaten:

Voor zoekmachines maakt het niet uit welk type certificaat u kiest. Voor een commerciële website is echter minimaal een SSL certificaat met organisatie validatie aan te raden.

Online zult u zeker goedkopere certificaten vinden, deze zijn echter zonder installatie op uw hosting pakket. U krijgt de certificaten dan opgestuurd, of u kunt ze downloaden. Installatie van de certificaten is een technische klus die u beter aan een specialist over kunt laten. Installatie op basis van nacalculatie zal u altijd hogere kosten opleveren. Web a Lot levert derhalve ook geen certificaten zonder installatie, dit om teleurstelling bij u te voorkomen.
Als u uw website host bij ons, hoeft u voor de installatie zelfs geen login gegevens te verstrekken.

Bestel uw SSL certificaat bij Web a Lot: